Забезпечення якісного освітнього процесу

Підвищення якості підготовки майбутніх фахівців вимагає актуалізації їх навчально-пізнавальної діяльності, стимулювання до максимально повного розкриття та реалізації внутрішнього потенціалу в професії. Викладачі кафедри ООПУА активно використовують в навчальному процесі інтерактивні методи навчання. 

Основними методами, методиками та технологіями викладання на кафедрі ООПУА є: 

-застосування сучасних словесних, наочних, практичних, проблемно–пошукових методів організації та здійснення навчально–пізнавальної діяльності; 

-проведення лекційних, практичних, лабораторних занять та ґрунтовних консультацій з навчальних дисциплін; 

-проведення тестування, модульного та підсумкового контролю знань студентів; 

-виконання студентами передбачених навчальними планами підготовки студентів самостійних, індивідуальних, контрольних, курсових робіт та їх захист; 

-проходження студентами виробничої та переддипломної практик; 

-виконання студентами та захист ними  кваліфікаційних (бакалаврських та магістерських) робіт; 

-робота з навчальною та нормативною літературою у бібліотеках КНУ та методичному кабінеті кафедри ООПУА, а також із електронними ресурсами у мережі Internet; 

-застосування ефективних методів, спрямованих на стимулювання та мотивацію студентів до навчання. 

Викладачі кафедри активно використовують комп’ютерну техніку та відповідне програмне забезпечення. У навчальному процесі постійно використовуються мультимедійні системи (проектори, ноутбуки, планшети).

Під час дистанційної та змішаної форм навчання успішно використовуються цифрові інструменти Google. Для самостійного розвитку та самовдосконалення студенти успішно проходять різноманітні навчальні курси онлайн.

Згідно вимог освітнього законодавства України здобувачі вищої освіти мають право сформувати індивідуальну освітню траєкторію – персональний шлях реалізації особистісного та професійного потенціалу здобувача вищої освіти. Студенти мають право обирати предмети за своїми інтересами.

Задля координації діяльності здобувачів вищої освіти, направленої на удосконалення та покращення якості підготовки майбутніх фахівців кафедра ООПУА активно взаємодіє зі стекхолдерами, які приймають участь в обговоренні змісту освітньо-професійних програм, надають пропозиції  щодо їх удосконалення.

Для проведення лекційних, практичних та лабораторних занять запрошуються представники від підприємств, організацій та установ.

Викладачами кафедри впроваджено в освітній процес тренінг-гру «Життєвий капітал», яка є сучасною та ефективною українською версією всесвітньо відомої гри «Cash Flow». Гра-тренінг допомагає приймати рішення про витрати й заощадження, вчить вибирати відповідні фінансові інструменти, планувати бюджет, накопичувати кошти. 

Для забезпечення якості освітнього процесу викладачі кафедри постійно підвищують рівень кваліфікації шляхом навчання в магістратурі, аспірантурі, докторантурі, а також підготовки та захисту кандидатських та докторських дисертацій, стажування у науково-дослідних та навчальних закладах, на провідних підприємствах міста та за кордоном.  

Викладачі та здобувачі вищої освіти неухильно дотримуються принципів академічної доброчесності та етики академічних взаємовідносин.

Надання сучасної якісної освіти, спрямованої на забезпечення високого рівня професійного розвитку майбутніх фахівців зі спеціальностей 071 «Облік і оподаткування» та 281 «Публічне управління та адміністрування» - ключовий принцип роботи викладачів кафедри ООПУА.